חיתוכיות קרונפלקס קרמל מלוח | ליאור קוקה
ramile
20 דקות | קל | חלבי
ליאור קוקה, בת 26:
* אני מהילדות שהיו מגיעות כל בוקר לבית הספר עם שקית קרונפלקס ביד!
* אני עד היום אוכלת כל לילה לפני השינה קרונפלקס עם חלב.
* אני מהאלה שבבית מלון בארוחת בוקר, אוכלים הכל אבל חייבים בסוף גם קרונפלקס מהמכונות😂
בקיצור, הבנתם 🙂
לאחרונה התמכרתי לברנפלקס של רמי לוי
ולכבוד זה שימו לב למתכון המושחת והקליל שסידרתי לכם לימי הקיץ החמים:
רשימת מצרכים:
1 קופסא ברנפלקס חיטה מלאה דבש ובוטנים בקרמל של המותג ״רמי לוי״ ( 400 גרם)
500 גרם סוכר
100 גרם חמאה
250 גרם שמנת מתוקה (מיכל אחד)
אופן ההכנה:
- 1.במחבת רחבה שחיממנו מעט מראש על אש בינונית
- 2.מניחים את הסוכר, מחכים שיתקרמל תוך כדי שמזיזים את המחבת בתנועות קלות .
- 3.שהסופר הופך לנוזל ולצבע ענברי
- 4.מוסיפים בזהירות את חפיסת החמאה
- 5.ומלח (כמה שאתם אוהבים, תתחילו בחצי כפית ותטעמו בסוף אם צריך עוד)
- 6.מערבבים בעזרת כף עץ עד שהחמאה נטמעת לחלוטין.
- 7.מוסיפים שמנת מתוקה בזרם דק ובזהירות (רצוי לחמם אותה בערך חצי דקה במיקרו) ומערבבים
- 8.הנה לכם קרמל מלוח מושלם!!!!!
- 9.מעבירים את הקרונפלקס לקערה גדולה
- 10.ושופכים את הקרמל המלוח מעל מערבבים טוב טוב
- 11.ומשטחים בתבנית אלומניום שריפדנו בנייר אפיה.
- 12.ככל שהתבנית תהיה גדולה יותר כך החטיף יצא דק יותר- לשיקולכם.
- 13.מקררים בערך חצי שעה במקפיא
- 14.חותכים עם סכין חדה לריבועים או מלבנים -והנה לכם חטיף קליל וטעים!