עוגת מייפל בחושה
עוגה שמכינים בקערה אחת, עם ציפוי מייפל ה-י-ס-ט-ר-י תמרה אהרוני מכינה לנו את עוגת המייפל הכי רכה, עסיסית וקלה שטעמתם בחיים
ramile
קל | פרווה | עוגת מייפל (צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: יעל מגן)
מצרכים
לעוגה:
-
- 250 גרם חמאה
- ¾ כוס סירופ מייפל
- ½ כוס סוכר
- 2ביצים
- כפית תמצית וניל
- גבינת שמנת חמוצה
- ½2 כוס ותקמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- מעט מלח
-
לציפוי:
-
- ⅓ כוס מייפל
- 3 כפות חמאה
- 300 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה מרובעת 20X20 בנייר אפייה.
- 2.בקערת המיקסר טורפים יחד את החמאה, מייפל וסוכר כ 4-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- 3.מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים את הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
- 4.מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים ערבול קצר רק עד שהקמח נטמע בתערובת באופן אחיד.
- 5.מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים כ 35-40 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים בצד להצטנן.
- 6.מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים את המיפל והחמאה. מנפים פנימה את אבקת הסוכר ומערבבים היטב לקבלת קרם אחיד.
- 7.כשהעוגה קרה לחלוטין מורחים את הציפוי על חלקה העליון.