עוגת מייפל בחושה

עוגה שמכינים בקערה אחת, עם ציפוי מייפל ה-י-ס-ט-ר-י תמרה אהרוני מכינה לנו את עוגת המייפל הכי רכה, עסיסית וקלה שטעמתם בחיים

ramile
קל | פרווה | עוגת מייפל (צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: יעל מגן)
מצרכים

 לעוגה:

    • 250 גרם חמאה
    • ¾ כוס סירופ מייפל
    • ½ כוס סוכר
    • 2ביצים
    • כפית תמצית וניל
    • גבינת שמנת חמוצה
    • ½2 כוס ותקמח
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • ½ כפית סודה לשתייה
    • מעט מלח
  • לציפוי:

    • ⅓ כוס מייפל
    • 3 כפות חמאה
    • 300 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
  • 1.מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה מרובעת 20X20 בנייר אפייה.
  • 2.בקערת המיקסר טורפים יחד את החמאה, מייפל וסוכר כ 4-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  • 3.מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים את הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 4.מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים ערבול קצר רק עד שהקמח נטמע בתערובת באופן אחיד.
  • 5.מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים כ 35-40 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים בצד להצטנן.
  • 6.מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים את המיפל והחמאה. מנפים פנימה את אבקת הסוכר ומערבבים היטב לקבלת קרם אחיד.
  • 7.כשהעוגה קרה לחלוטין מורחים את הציפוי על חלקה העליון.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל