עוגת תפוחים, דבש, ליים ושמן זית

אושר אידלמן & אודי ברקן
60 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:

 

מצרכים:

  • 1/2 כוס צימוקים
  • 2 תפוחי עץ פינק ליידי קלופים וקצוצים דק מאוד
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 5 כוסות (210 גרם) קמח לבן
  • 5 כוס (210 גרם) קמח מלא
  • חצי כוס (100 גרם) שקדים פרוסים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • רבע כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כוס (210 גרם) שמן זית
  • 2 ביצים

 

להגשה

  • 1/2 כוס דבש
  • כף עלי טימין טרי
  • קליפה מגוררת מליים אחד
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.משרים את הצימוקים במים רותחים לרבע שעה ומסננים.
  • 3.מעבירים את התפוחים לקערה ומכסים במיץ תפוזים.
  • 4.בקערה מערבבים את הקמחים, השקדים, האבקות והתבלינים.
  • 5.מעבירים את הסוכר, הדבש ושמן הזית לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה (כ-חצי דקה).
  • 6.מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף למשך כ-2 דקות עד שהתערובת תופחת קלות.
  • 7.מעבירים את תכולת תערובת הביצים לקערת תערובת היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.
  • 8.מסננים את התפוחים ומעבירים לקערה ביחד עם כוס מנוזל ההשריה והצימוקים. מערבבים שוב לאיחוד.
  • 9.משמנים תבנית בקוטר 22 עם שמן זית ומרפדים בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות בתנור, עד שקיסם יוצא לח. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 10.בינתיים מחממים בסיר קטן את הדבש ביחד עם הליים והטימין. מזלפים על העוגה ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל