פנקוטה יוגורט ודבש עם רוטב פירות יער
אושר אידלמן & אודי ברקן
25 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
- 5 כפיות (7.5 גרם) ג’לטין
- כוס (240 מ”ל) + 2 כפות (30 מ”ל) חלב
- 1 כוס (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% שומן
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- 2 כפות (40 גרם) דבש
- קורט מלח
- 200 גרם יוגורט יווני
לרוטב פירות יער
- 250 גרם מיקס פירות יער קפואים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- כפית תמצית וניל
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
להגשה
- שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה:
- 1.בכוס קטנה מערבבים את הג'לטין עם 2 כפות חלב ומניחים בצד ל-5 דקות.
- 2.מעבירים את שארית החלב, השמנת, הסוכר, הדבש והמלח לסיר ומביאים לסף רתיחה. מבשלים כ-דקה עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש.
- 3.מוסיפים את תערובת החלב והג'לטין ומערבבים היטב.
- 4.מוסיפים פנימה את היוגורט ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- 5.מעבירים לכלים אישיים ומעבירים למקרר לפחות ל3 שעות.
רוטב
- 1.מביאים לרתיחה את כל החומרים ומבשלים כ-5 דקות. מקררים היטב
- 2.מגישים לכל סועד פנקוטה עם רוטב פירות יער ושקדים פרוסים.