קינוח קר של טחינה, תמרים, שוקולד וקשיו
אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
לתחתית
- 100 גרם (1/2 כוס) טחינה גולמית
- 200 גרם (1 כוס) מחית תמרים ללא תוספת סוכר
- 80 מ”ל (1/3 כוס) מים
- 1 כוס קורנפלקס/פצפוצי אורז
לשכבה העליונה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת 10% שומן או קרם קוקוס
לציפוי
- כוס אגוזי קשיו קלויים
- מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
לתחתית:
- 1.טוחנים בבלנדר למחית חלקה את הטחינה, התמרים והמים. מערבבים עם הקורנפלקס/פצפוצי האורז ויוצקים לכלי זכוכית. מעבירים למקפיא לכ-שעה להתייצבות.
לשכבה העליונה
- 1.מניחים בקערה את השוקולד והשמנת ומחממים בפולסים במיקרוגל של 30 שניות עד להמסה מלאה (כ-דקה וחצי).
- 2.יוצקים מעל שכבת התמרים ומעבירים למקפיא לכ-שעתיים.
- 3.מפזרים מעל את אגוזי הקשיו ובוזקים קורט מלח גס.