חלות | עדן הראל

יום המשפחה בשבילי זה יום תזכורת להודות על כל הטוב. להגיד תודה על הזכות להקים בית מתוך ההריסות. אני בת להורים שהתגרשו בגיל מאוד צעיר, ובגיל 11 כבר עזבתי את הבית לפנימיה. בלילות שם בחושך, כל מה שהייתי חולמת עליו זה על הבית שיהיה לי, איך אני אחבק את הילדים שלי ולעולם לא אשלח אותם רחוק מחיקי. כשמגיעה שבת, וששת ילדי לבושים יפה, השולחן ערוך ומסודר, עם מפה פרחים וכל מה שיכול לפאר את השבת נמצא, אני ניגשת להדליק נרות, ותמיד משתדלת להתחיל בלהגיד תודה. תודה על הכל! על הטוב והפחות, על השמחה והדמעות, על הכל. כשמתחילים קידוש ושרים לי אשת חיל, העיניים מבריקות, מתרגשות, הן זוכרות את החלומות, את הלילות, את הבדידות. הן זוכרות את הרצונות של הילדה הקטנה, שרק רצתה בית. אשריי שזכיתי. יום המשפחה הוא הזדמנות לעצור, להסתכל בתוך כל הקושי של זומים, סגר ,ועוד סגר ,ועוד סגר, ומי יודע מה עוד מחכה לנו, בתוך כל הטרוף, להגיד ברוך השם תודה רבה!! על האתגרים, שמצמיחים בנו כוחות חדשים. שנזכה כולנו בעם ישראל לזכור שאנחנו משפחה אחת גדולה. שנאהב אהבת חינם, שלא נשפוט, שלא נפלג, רק נאחד. אמן.

ramile
60 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:

2 קילו קמח

8 כפות סוכר חצי כף מלח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 שמן זית

 

הוראות הכנה:
  • 1.מערבבים יבשים
  • 2.מוסיפים ליטר מים, לשים הכל (חייבת לשתף אחרי שנים של לישה ביד, עברתי ללישה במלוש, החיים היפים!)
  • 3.את השמן זית בשלב יותר מאוחר של הלישה, אחרי שהכל נעשה אחיד וחלק (בערך 10 דק)
  • 4.מטפיחה שעה, עושה צמות של חלות,
  • 5.לתנור 180 מעלות
  • 6.ולא לשכוח להגיד, לכבוד שבת קודש!
  • 7.להכניס לתנור ויש לכם חלות מעלפות לשבת...
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל