אושר אידלמן & אודי ברקן | | 27 בפברואר 2020
טיפים קטנים
דברים שלא ידעתם על האוכל שלכם | המתוק של הטבע
קודם כל חשוב להבין שפחמימות וסוכרים הם שמות זהים לאותה תרכובת כימית.
ישנן פחמימות ארוכות כמו עמילן וישנן פחמימות קצרות כמו סוכר (סוכרוז), גלוקוז ופרוקטוז.
הפחמימות הקצרות יותר הן אלו המעניקות תחושת מתיקות על הלשון ואילו את הארוכות לא מרגישים כמתוקות.
הסיבה שפירות מתוקים, היא כי הסוכר שבהם נמצא במצב של פחמימה קצרה. בתפוח אדמה ואורז לדוגמא, הפחמימה נמצאת בשרשרת ארוכה ולכן הם לא מורגשים כמתוקים, למרות שכמות הפחמימה שבהם יכולה להיות גבוהה יותר.
בנוסף, פירות מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון, והכי חשוב, מורכבים מאחוז גבוה של מים.
רוצים לומר, תצרכו פירות על בסיס יומי ובדומה לירקות, תנסו לגוון ככל האפשר. כמו בכל חומר גלם אחר, אין צורך להפריז, אבל צריכה מתונה תעשה לכם רק טוב!
קטגוריות
טיפים קטנים