אושפלאו חגיגי למרכז השולחן

ramile
רשימת מצרכים

 

    • 1 כוסגרגרי חומוס – מושרים 12 שעות במים קרים
    • ½ כוסשמן זית
    • 1.5 קילוגרמיםאונטריב חתוך לקוביות (או בשר ראש/ שריר)
    • 4בצלים
    • 1 כףזרעי כמון שלמים
    • 3 כוסותאורז יסמין או בסמטי
    • 7-8גזרים
    • 1 כוסצימוקים בהירים
    • מלח
    • פלפל שחור
אופן ההכנה:
  • 1.ראשית קולפים את הבצלים ופורסים אותם לחצאי טבעות דקות.
  • 2.מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרגרי הכמון והבצל. ממליחים ומפלפלים ומטגנים כ-5-6 דקות. מוציאים את הבצל המטוגן מהסיר.
  • 3.מכניסים לסיר את קוביות הבשר וגם אותם ממליחים ומפלפלים. מטגנים יפה עד שהקוביות שחומות היטב מכל הצדדים.
  • 4.מחזירים את הבצל לסיר, מוסיפים את גרגרי החומוס אחרי שסוננו ממי השרייה ומערבבים היטב.
  • 5.יוצקים כ-3 כוסות מים, מתבלים שוב מלח ופלפל שחור, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כשלוש שעות, עד שהבשר רך.
  • 6.בינתיים, שוטפים את האורז, משרים כשעה במים קרים ומסננים. את הגזרים קולפים וחותכים לגפרורים.
  • 7.פותחים את הסיר ומניחים על הבשר והבצל המטוגן את רצועות הגזר והצימוקים ומעליהם את האורז בשכבה אחידה. ממליחים ומפלפלים
  • 8.יוצקים מים לסיר שיגיעו לגובה של כשני ס"מ מעל פני האורז. מביאים לרתיחה חזקה ומבשלים כ-10 דקות עד שהמים נספגים ויורדים בכ-3-4 ס"מ מתחת לפני האורז.
  • 9.בתום 10 הדקות אוספים את האורז בעדינות עם כף גדולה מהשוליים לגבעה במרכז הסיר. נועצים ידית של כף ארוכה (עדיף מעץ) דרך האורז עד תחתית הסיר בכמה מקומות, כך שיווצרו באורז שקעים עמוקים. השקעים ישמשו מעין "ארובות" שדרכן יעלו אדים מהתבשיל. מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל