אושפלאו קוביות בשר גזר אורז שקדים רימונים
ramile
60 דקות| בינוני| בשרי
רשימת מצרכים:
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- 5 גזרים חתוכים לגפרורים
- 1 ק”ג בשר צלעות\ עגל חתוך לקוביות בינוניות
- 1/2 קילו אורז עגול \ יסמין שטוף היטב עד לשקיפות המים ומסונן מנוזלים
- 3/4 כוס צימוקים
- 1 פלפל צ’ילי חצוי לאורכו
- 1 כף כמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- 1.בסיר עמוק ורחב מניחים שמן ובצל ומטגנים , מוסיפים תבלינים יבשים ומערבבים כ- 4 דקות.
- 2.מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים.
- 3.מוסיפים מים מעל גובה הבשר ומבשלים בכיסוי עד לריכוך הבשר (עד שנועצים מזלג והוא יוצא בקלות).
- 4.מוסיפים את הגזרים, הצימוקים והפלפל ומבשלים רבע שעה.
- 5.מוסיפים את האורז ומהדקים היטב.
- 6.מוסיפים מים בזהירות רק מעט מעל האורז.
- 7.יוצרים ארובות ומנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ- 45 דקות .
- 8.מגישים על צלחת הגשה עם, בצל ירוק קצוץ ורימונים ( אופציה) מעל .