בורקס בשר וחציל

מצריכים:

1 חבילה (500 גרם) בצק עלים מופשרת
500 גרם בשר בקר טרי טחון
4-3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 קופסת חציל קלוי של המותג
1 כף פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
מעט תימין טרי
3-2 שיני שום, קצוצות
1/2 כפית תבלין צ’ילי חריף
1 כפית ראס אל חנות, או כמון
מלח ופלפל שחור
להברשה: 1 ביצה טרופה
לציפוי: 4 כפות שומשום או קצח

אופן ההכנה:
1. יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות עד הזהבה. מוסיפים את הבשר והתבלינים, מפוררים את הבשר ומטגנים כ-4 דקות, תוך כדי ערבוב (אפשר לערבב ולפורר בעזרת מטרפה) מוסיפים את החציל הקלוי ומערביבם 4 דקות נוספות . מורידים מהאש ומשהים בטמפרטורת החדר.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
3. פותחים את הבצק על משטח העבודה ומניחים מחצית ממנו בבסיס התבנית
יוצקים על הבצק את המילוי ומיישרים. מניחים מעל למילוי את החצי השני של הבצק. חותכים לקוביות. מברישים בביצה ובוזקים שומשום וקצח.
5. אופים כ-30 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

בתאבון

הרשמה לניוזלטר

הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל