בריסקט של השמחות בקלי קלות
מתכון של יעל דאבי מנבחרת הבשלנים של ישראלי קיטשן
מרכיבים:
חצי כוס שמן זית מבית “רמי לוי”
כפית וחצי מלח
כפית כמון
כפית כורכום מבית “רמי לוי”
כפית תיבול לגריל עוף מבית “רמי לוי”
כפית פפריקה מרוקאית מתוקה מבית “רמי לוי”
חצי כוס מים
1.5 ק”ג בריסקט מהמעדנייה
סלסלת פטריות פורטבלו
בצל חתוך לפרוסות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות
שיני שום קלופות מראש שום אחד
2 חבילות ערמונים בוואקום
רבע כפית גרגירי פלפל אנגלי
קורט פטרוזיליה קצוצה
כף צנוברים מבית “רמי לוי”
עלה רוזמרין טרי
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור ל 220 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
- 2.מערבבים בקערה את שמן הזית ואת כל התבלינים. מורחים את הבריסקט מכל הכיוונים וצורבים היטב משני צדדיו במחבת לוהטת.
- 3.לתערובת שמן הזית והתבלינים מוסיפים את המים ומערבבים.
- 4.מניחים בקערה נפרדת את הפטריות, הבצל, תפוחי האדמה, שיני השום, הערמונים והפלפל. שופכים מעל את תערובת התבלינים ומערבבים לציפוי מלא של הירקות.
- 5.מעבירים לתבנית, מניחים את הבשר מעל הירקות, מכסים במכסה או בנייר כסף ואופים למשך 40 דקות. מוציאים, הופכים בזהירות את הנתח, סוגרים שוב עם המכסה (או נייר הכסף) ומחזירים לתנור, הפעם מורידים את המעלות ל 165.
- 6.מוציאים, מפזרים פטרוזיליה, צנוברים ורוזמרין ומגישים חם.