חזה עוף בקרם תרד
השפית אפרת אנזל מכינה לנו מתכון יוצא מן הכלל , המכיל בו את כל אבות המזון : חזה עוף בקרם תרד !
ramile
30 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
- 700 גר’ חזה עוף, חתוך לשניצלים קטנים
- 1 בצל קטן, מרוסק
- 1 תפו”א קטן-בינוני, קלוף ומרוסק
- 1 חב’ תרד שטוף היטב (אין צורך להסיר את הגבעולים)
- 2 כוסות מרק עוף
- שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה:
- 1.בסיר מחממים 3 כפות שמן זית.
- 2.מאדים בצל 2-3 דקות עד ששקוף, מוסיפים תפוח אדמה וממשיכים לאדות עוד כ-2 דקות.
- 3.מוסיפים תרד, מוסיפים 1/2 כפית מלח ומאדים כ-5 דקות עד שהתרד "נובל" ומתרכך קצת. מוסיפים 2 כוסות מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור,
- 4.מבשלים כ- 10 דקות עד שהכל רך, מרסקים במוט ריסוק ומתקנים תיבול.
- 5.לוקחים חזה עוף טרי, טובלים את חזה העוף בקמח. מחממים 6 כפות שמן זית במחבת בעלת שוליים גבוהים ו"סוגרים" את חזה העוף משני הצדדים (טיגון של 20 שניות מכל צד).
- 6.כשכל העוף מטוגן, מחזירים אותו לסיר ויוצקים יין לבן. אם רוצים חריף, זה הזמן להוסיף את הפלפל למחבת
- 7.מבשלים עד שכל היין נספג. מוסיפים קרם תרד ומבשלים כ-10 דקות מכוסה עד שהעוף מוכן. מגישים עם אורז לבן.