חזה עוף, ירקות ירוקים וקינואה | אושר ואודי
אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:
לעוף וקינואה
- כוס קינואה שחורה (או אדומה או רגילה)
- כפית מלח
- 800 גרם חזה עוף חתוך לרצועות/קוביות גדולות
לירקות
- 4 קישואים פרוסים
- 2-3 יח’ כרישה פרוסות
- 3 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מים
- תבלינים: כפית אורגנו מיובש, כפית ראס אל חנות, כפית כורכום, כפית מלח
לממרח עשבי תיבול לעוף
- צרור תרד תורכי (או תרד בייבי)
- צרור קטן פטרוזיליה
- 2 מקלות סלרי אמריקאי
- 1 פלפל חלפיניו (אפשר להחליף בחצי פלפל ירוק חריף)
- 5 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי מגורר
- 2 כפות סילאן
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית + 1 כף שמן שומשום
- כפית מלח
- חצי כוס מים
אופן ההכנה:
- 1.1. מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
- 2.בינתיים שוטפים את הקינואה, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ-20 דקות עד ריכוך. מסננים ומערבבים עם כפית מלח.
- 3.מערבבים את כל חומרי הירקות בתבנית תנור עמוקה ומכניסים לצלייה של כ-30 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
- 4.טוחנים את כל חומרי תערובת התיבול בבלנדר/מעבד מזון למרקם אחיד.
- 5.מערבבים את תערובת התיבול עם חזה העוף.
- 6.לאחר שהירקות מוכנים, מפזרים את העוף ותערובת התיבול מעל הירקות. את שכבת העוף מכסים בקינואה.
- 7.מעלים את טמפ' התנור ל220 מעלות ומכניסים את התבנית ל15 דקות נוספות של צלייה.