כיכר לחם במילוי בשר ופירה
ramile
30 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
- תפוח עץ חתוך לחתיכות בגודל ביס
- בצל סגול
- חמוציות
- רוטב חריף מתוק
- רוטב סויה
הטיגון:
- 1.להרתיח מים ולבשל כשעה את תפוחי האדמה עם הקליפה, עד שהתפוח אדמה הופך להיות רך.
- 2.לקלוף את הקליפה ולמעוך עם מזלג. להוסיף 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל ולהניח בצד.
- 3.במחבת עם שתי כפות שמן זית לטגן בצל קצוץ עד להזהבה, להוסיף את השומן כבש והבשר הטחון הטרי מהמעדניה שלנו.
- 4.לטגן כ-3 דקות עד שהצבע של בשר משתנה, להוריד מהאש.
- 5.להוסיף לתערובת : צנוברים, נענע, משמש מיובש, מלח ופלפל.
ההכנה:
- 1.לקחת את כיכר הלחם ולהוריד את כיפת הלחם לכל אורכו , וגם להוציא חצי מהרך של הלחם מבפנים.
- 2.את כיכר הלחם למלא בתערובת התפוחי אדמה והבשר ולקשט עם רצועות הלדר מעל.
- 3.להכניס לתנור בחום 180 מעלות למשך כ-10 דקות, לקשט עם צנוברים ולהגיש.
- 4.בל"ג בעומר, יש לעטוף היטב בנייר כסף את כיכר הלחם הממולאת ולהניח במדורה על גחלים לוחשות כ-10 דקות .