כרוב סגול ממולא בבשר ברוטב סלק ורימונים
ramile
30 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:
למילוי
- 400 גרם בשר טלה (ניתן להחליף בבקר) טחון
- 100 גרם סולת
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 שיני שום כתושות
- חצי ביצה טרופה
- רבע כוס כוסברה קצוצה
- 1 כף בהרט
- 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור
לרוטב
- ליטר מים/ציר עוף
- 1 סלק קלוף ופרוס דק
- כוס מיץ רימונים (או 1/3 כוס רכז רימונים)
- 1 כפית מלח
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כפית כורכום
- 1 כף סוכר
אופן הכנה:
- 1.מוציאים לכרוב את הגזע, מכניסים לקערה המתאימה למיקרוגל ומבשלים במיקרוגל כ-10 דקות או עד שהעלים רכים ונפרדים בקלות.
- 2.מחממים תנור ל-150 מעלות על מצב טורבו.
- 3.מערבבים יחד את מרכיבי המילוי, יוצרים קציצות מאורכות (כ-50 גרם כל אחת) ומגלגלים בעלי הכרוב.
- 4.בסיר נפרד מביאים לרתיחה את מרכיבי הרוטב, מסדרים מעל את הכרוב הממולא (צד פתוח כלפי מטה), מכסים בנייר אפייה ומכסה וצולים בתנור על מצב טורבו כשעתיים וחצי.
- 5.מעלים את טמפ' התנור ל220 מעלות, מסירים את המכסה וצולים עוד 10 דקות עד שהכרובים משחימים.