לחמניות בשר

השף רון יוחננוב מכין לחמניות בשר

ramile
60 דקות| בינוני| בשרי

רשימת מצרכים

 

  • קילו קמח לבן מנופה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
  • כף משפר אפייה (לא חובה)
  • כף מלח
  • חצי כוס שמן
  • 5 כוסות מים בטמפרטורת החדר (ייתכן ותצטרכו יותר- הסבר בהמשך)

למילוי:

  • 4 כפות שמן זית
  • בצל גדול, מקולף וקצוץ דק
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • מעט צ’ילי חריף טרי (לא חובה)
  • 500 גרם בשר בקר טרי (אפשר לשלב עם בשר טלה ושומן כבש)
  • 2 עגבניות מגורדות או מקולפות וחתוכות לקוביות דקות.
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • חצי כפית בהרט או ראס אל חנות
  • מלח
  • פלפל שחור

לעיטור:

  • ביצה טרופה
  • שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה:

  • 1.מכינים את הבצק: לשים במיקסר את כל חומרי הבצק 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים), בהדרגה.
  • 2.מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
  • 3.בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הצנוברים (אם רוצים), השום, הצ'ילי והתבלינים.
  • 4.בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הצנוברים (אם רוצים), השום, הצ'ילי והתבלינים.
  • 5.כשהבצל זהוב מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר. מערבבים היטב ומפוררים את הבשר עד שכולו מחליף צבע.
  • 6.מוסיפים את הפטרוזיליה והעגבניות, מתבלים ומעבירים לקערה לצינון. כשהתערובת קרה מוסיפים את הבשר הטחון שהשארנו בצד (הבשר הלא מבושל "יקשור" את המלית ויעזור לעצב את הלחמניות בלי שהמלית תתפורר).
  • 7.מחלקים את הבצק לחלקים - 60 גרם כל אחד. ללחמניות בגודל 2 ביסים. מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים בצד ל-5 דקות.
  • 8.לאחר 5 דקות מרדדים כל כדור לעלה, ממלאים ב-2 כפות מהמילוי וסוגרים ללחמניות.
  • 9.מניחים להתפחה נוספת של 30 דקות.
  • 10.מורחים את החלות בביצה ובוזקים שומשום ו/או קצח.
  • 11.מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו) ואופים את החלות כ-20-25 דקות או עד הזהבה.
  • 12.מגישים חם עם טחינה ליד וזוללים.
  • 13.הערות ותחליפים: אפשר להמיר את הקמח לכוסמין או כל סוג של קמח אחר - להוסיף את המים בהדרגה. לא חובה להוסיף את העגבניות - אני מאוד אוהב - מוסיף עסיסיות נפלאה אפשר להכין גם עם בשר פרגיות טחון מבחינת התיבול - תרגישו חופשי לתבל כמו שאתם אוהבים אין מה לדאוג מבחינת הבשר ה"לא מבושל" הוא יתבשל באפייה.

הרשמה לניוזלטר

הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל