לחמניות בשר
השף רון יוחננוב מכין לחמניות בשר
ramile
60 דקות| בינוני| בשרי
רשימת מצרכים
- קילו קמח לבן מנופה
- 5 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים
- כף משפר אפייה (לא חובה)
- כף מלח
- חצי כוס שמן
- 5 כוסות מים בטמפרטורת החדר (ייתכן ותצטרכו יותר- הסבר בהמשך)
למילוי:
- 4 כפות שמן זית
- בצל גדול, מקולף וקצוץ דק
- 3-4 שיני שום, כתושות
- מעט צ’ילי חריף טרי (לא חובה)
- 500 גרם בשר בקר טרי (אפשר לשלב עם בשר טלה ושומן כבש)
- 2 עגבניות מגורדות או מקולפות וחתוכות לקוביות דקות.
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות סילאן טבעי
- חצי כפית בהרט או ראס אל חנות
- מלח
- פלפל שחור
לעיטור:
- ביצה טרופה
- שומשום ו/או קצח
אופן ההכנה:
- 1.מכינים את הבצק: לשים במיקסר את כל חומרי הבצק 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים), בהדרגה.
- 2.מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
- 3.בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הצנוברים (אם רוצים), השום, הצ'ילי והתבלינים.
- 4.בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הצנוברים (אם רוצים), השום, הצ'ילי והתבלינים.
- 5.כשהבצל זהוב מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר. מערבבים היטב ומפוררים את הבשר עד שכולו מחליף צבע.
- 6.מוסיפים את הפטרוזיליה והעגבניות, מתבלים ומעבירים לקערה לצינון. כשהתערובת קרה מוסיפים את הבשר הטחון שהשארנו בצד (הבשר הלא מבושל "יקשור" את המלית ויעזור לעצב את הלחמניות בלי שהמלית תתפורר).
- 7.מחלקים את הבצק לחלקים - 60 גרם כל אחד. ללחמניות בגודל 2 ביסים. מגלגלים כל חלק לכדור, מכסים ומניחים בצד ל-5 דקות.
- 8.לאחר 5 דקות מרדדים כל כדור לעלה, ממלאים ב-2 כפות מהמילוי וסוגרים ללחמניות.
- 9.מניחים להתפחה נוספת של 30 דקות.
- 10.מורחים את החלות בביצה ובוזקים שומשום ו/או קצח.
- 11.מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו) ואופים את החלות כ-20-25 דקות או עד הזהבה.
- 12.מגישים חם עם טחינה ליד וזוללים.
- 13.הערות ותחליפים: אפשר להמיר את הקמח לכוסמין או כל סוג של קמח אחר - להוסיף את המים בהדרגה. לא חובה להוסיף את העגבניות - אני מאוד אוהב - מוסיף עסיסיות נפלאה אפשר להכין גם עם בשר פרגיות טחון מבחינת התיבול - תרגישו חופשי לתבל כמו שאתם אוהבים אין מה לדאוג מבחינת הבשר ה"לא מבושל" הוא יתבשל באפייה.