תבנית עוף כתום עם גרגרי רימון אדומים

מתכון של יעל דאבי מנבחרת דף הבשלנים של ישראלי קיטשן

מרכיבים:
• רבע כוס שמן זית
• 3 כפות סילאן
• 2 כפות מיץ לימון
• 2 כפות סויה
• כפית מלח
• כפית תיבול לגריל עוף של “רמי לוי”
• חצי כפית פלפל שחור
• כפית אבקת שום
• 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה של “רמי לוי”
• רבע כוס מים
• קופסת שוקיים עוף מהמעדנייה
• בטטה גדולה וקלופה, חתוכה גס
• 2 בצלים חתוכים לרבעים
• 3 תפוחי אדמה בקליפתם, חתוכים לרבעים
• 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
• 2 ראשי שום
• חצי לימון פרוס
• עלים מענף רוזמרין אחד
• גרעינים מרבע רימון, להגשה

אופן ההכנה

  • 1.מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. מערבבים בקערה את השמן, הסילאן, מיץ הלימון, הסויה, התבלינים והמים. טובלים את השוקיים בתערובת ומניחים בתבנית, כשצד העור כלפי מטה. טובלים בתערובת גם את הבטטה, הבצלים, תפוחי האדמה, הגזרים והשום ומניחים בתבנית, בין השוקיים. מפזרים לימון ורוזמרין ואופים למשך 40 דקות.
  • 2.מוציאים, הופכים את השוקיים והירקות על צדם השני ומחזירים לאפייה של 30-40 דקות נוספות. מוציאים, מפזרים גרעיני רימון ומגישים.

הרשמה לניוזלטר

הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל