מפרום קולורבי | אודי ואושר
אודי ואושר מבשלים בריא במחירי רמי לוי!
אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים
- 10 יח’ קולורבי קלוף
למילוי
- 400 גרם בשר בקר טחון (צוואר/אונטריב)
- 50 גרם קווקאר אינסטנט
- 1 תפוח אדמה מגורר
- 1 קישוא מגורר וסחוט מנוזלים
- 1 בצל מגורד וסחוט מנוזלים
- 3 שיני שום כתושות
- 1 ביצה טרופה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף בהרט
- 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור
לרוטב
- 3 כפות שמן זית ישראלי איכותי
- 4 שיני שום פרוסות
- רבע כוס עלי אורגנו טרי
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מעושנת + 1 כף פפריקה חריפה + 1 כפית מלח
- 3 עגבניות פרוסות
- 1 ליטר מים
להגשה
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- 1.למילוי: מערבבים היטב את חומרי המילוי.
- 2.ממלאים: פורסים כל קולורבי ל- 2-3 פרוסות עבות ובכל פרוסה יוצרים חתך עד האמצע, כדי שאפשר יהיה למלא כמו סנדוויץ'. סה"כ מכל קולורבי ניתן להוציא 2-3 יח'
- 3.ממלאים את הקולורבי במילוי ומניחים בצד.
לרוטב:
- 1.מניחים בסיר רחב את השמן, השום והאורגנו, מדליקים את הלהבה ומטגנים 2-3 דקות על להבה נמוכה.
- 2.מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים וממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות
- 3.מסדרים את פרוסות העגבנייה מעל, ומעליהן מניחים את הקולורבי הממולא
- 4.יוצקים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה (או לתנור ל150 מעלות על מצב טורבו).
- 5.מבשלים שעה וחצי
- 6.ללפני ההגשה מחממים תנור לטמפ' מקסימלית על מצב טורבו ומכניסים את הסיר ללא מכסה ל10 דקות עד שהקולורבי משחים קלות
- 7.מפזרים פטרוזיליה ומגישים.