מתכון עוף שלם | השף מאיר אדוני וארגון לתת

השף מאיר אדוני איגד חלק ממוצרי הבסיס שמחלק ארגון לתת והרכיב עם זה מתכון מנצח לתבשיל חג ברמת שף!

השף מאיר אדוני אדוני
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים

עוף צלוי
1 יח עוף שלם
למשרה
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום דפוקות
גרידה מ1 לימון
2 ענפי מרווה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח

למילוי
1 כוס אורז מבושל
1 יח בצל סגול קצוץ
2 כפות צנוברים קלויים
1 כף צימוק פרסי לבן
צרור עלי פטרוזליה ונענע קצוצים דק
1 כפית מלח
2 כפית פלפל שחור גרוס

לראגו
1 כוס שועית לבנה מבושלת
1/2 כוס בורגול בינוני מבושל
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
1/4 כוס שמן זית
1 יח גזר קצוץ
1 יח בצל סגול קצוץ
2 גבועלי סלרי קצוצים
1 יח כרישה קצוצה
3 עגבניות קלופות נקיות מהתוכן וקצוצות
2 כפות פטרוזליה קצוצה דק
חופן עלי מנגולד רק החלק הירוק חתוך דק
2 כפיות מלח
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
גרידה מ1 לימון

למילוי:
  • 1.מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה וממלאים את העוף.
צלייה
  • 1.מחממים תנור ל160 מעלות, מורחים את העוף היטב בחומרי המשרה,מניחים על רשת אפייה ועוטפים בנייר כסף,מניחים בתנור את העוף כשמתחת יש מגש לאיסוף הנוזלים המופרשים מהצלייה.
  • 2.צולים כ45 דקות, מוציאים מהתנור ומעלים ל220 את החום. מורידים את הכיסוי, מחזירים לתנור וצולים כ15 דקות נוספות עד שהעוף זהוב מכל הצדדים.
ראגו
  • 1.מחממים שמן זית על מחבת רחבה בחום בינוני, מוספים שמן זית שום ואת השורשים,. מטגנים כ5 דקות
  • 2.מוסיפים את השעועית, העדשים והבורגול, מערבבבים, מתבלים במלח, פלפל וכמון, מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, המנגולד וגרידת הלימון. מערבבים, מבשלים כדקה נוספת ומגישים לצד העוף הצלוי.
  • 3.*מי שלא מעוניין להשתמש בקטניות, יכול במקום זאת למלא את העוף בשיני שום ועשבי תיבול טריים
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל