נתח פיקנייה ברוטב שומר ותפוז
ramile
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים:
1 קילו נתח פיקנייה טרי
תערובת תבלינים המורכבת מכף פלפל שחור גרוס, 1/4 כוס עלי טימין ללא גבעולים , כף פפריקה מתוקה, כף מלח גס, 1/2 כף כמון
1/4 כוס שמן זית
5 שומר חתוך לחצאים
4 ראשי שום
שמן זית נוסף להברשה
לרוטב:
1 כוס מיץ תפוז טבעי
2 תפוזים חתוכים לשמיניות
1/4 כוס דבש
1 כפית מלח גס
4 גבעולי טימין
להגשה
שקית פוטטוס
4 כפות שמן זית, כפית מלח גס
אופן ההכנה:
- 1.יוצרים חתכים שתי וערב על החלק שומני של הנתח
- 2.מערבבים את תערובת התבלינים עם שמן הזית ועוטפים את הבשר ואת השומר
- 3.מניחים כשעתיים בקירור לספיגת טעמים
- 4.בקלחת מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים כ- 7 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך מעט
- 5.מחממים את התנור על אופציית גריל ל- 200 מעלות
- 6.מניחים את הבשר בתבנית כשהשומן כלפי מעלה, מסדרים סביבו שומר וראשי שום
- 7.מברישים את השומר בשמן זית
- 8.צולים 15 דקות , לאחר 15 דקות , מעבירים את התנור לאופציית אפייה רגילה
- 9.שופכים את רוטב התפוזים בזהירות על השומר והבשר
- 10.וממשיכים לצלות את הבשר בחום של 130 מעלות כ- 30 דקות, נותנים לנתח לנוח 15 דקות לפני הפריסה.
- 11.מערבבים את הפוטטוס עם שמן זית ומלח גס , אופים ב- 180 מעלות 25 דקות וממסדרים בין חצאי השומר על מנת שייספגו רוטב.