סטייק מינוט עם טחינת שקדים
קרדיט: שפית, דבורה סורוצקין | צלם,אסף אמברם | סטיילינג לירון ברקן | כלים באדיבות ארקוסטיל | עיתון משפחה
ramile
40 דק | בשרי | בינוני
רשימת מצרכים
לבשר:
סטייק אנטרקוט פרוס דק במשקל של כ-350 גרם
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
סילאן
לסלסה:
סלסילת עגבניות שרי מנומרות / ליקופן / שרי שוקולד
3-2 פלפלים ירוקים חריפים
שמן זית
מלח גס
להגשה:
1/4 כוס טחינה שקדים
לימון טרי סחוט
מלח גס
מכינים את הסלסה
- 1.קוצצים את העגבניות ואת הפלפלים החריפים לקוביות קטנות. מתבלים בשמן זית ומלח.
מכינים את הטחינה
- 1.מערבבים כמות שווה של טחינת שקדים עם מיץ לימון טבעי, מתבלים במלח גס ומערבבים היטב בעזרת מטרף ידני למרקם של סלט טחינה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים קרים.
מכינים את רצועת הסטייק
- 1.מחממים מחבת כבדה
- 2.מתבלים את הבשר בשמן זית, מלח ופלפל
- 3.כשהמחבת לוהטת צורבים את פרוסות הסטייק ממש דקה מכל צד. מוציאים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות.
מרכיבים את המנה
- 1.מניחים טחינת שקדים מתובלת על הצלחת, מעליה או לצידה יוצקים תלולית סלסה חריפה ומעליה פרוסות סטייק מינוט, מזלפים סילאן ומגישים מייד.
- 2.חשוב לתבל את הסלסה ממש לפני הרכבת המנה, כדי שהסלט לא יגיר נוזלים רבים.