סינייה בשר טחון בטחינה

ramile
40 דק | בשרי | קל
רשימת מצרכים

לתערובת הקבב:

600 גרם בשר טרי טחון מנתחים כמו צוואר, צלעות, כתף

צרור גדול של פטרוזיליה, קצוץ דק

בצל סגול או לבן בגודל בינוני, קלוף וקצוץ דק

חופן צנוברים

2 כפיות מלח דק

כפית ראס אל חנות או בהרט

כפית פלפל שחור גרוס

2-3 כפות שמן זית, לצריבת הקבבים

 

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית

כפית גדושה חרדל דיז’ון גרגרים (אפשר גם חלק במקום)

2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

1 כוס מים קרים

1 כפית מלח דק

 

להגשה:

פיתות, עגבניות, פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה קצוצה

מכינים את הקבבים:
  • 1.שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. לשים את התערובת היטב 2 דקות. יוצרים קבבים עגולים ומעט שטוחים – בגודל כדור פינג פונג.
  • 2.צורבים את הקבבים במחבת פסים או מחבת לוהטת (משמנים אותה לפני). המטרה היא לא לבשל את הקבבים עד הסוד אלא רק להזהיב את שני הצדדים. מוציאים לצלחת.
לטחינה:
  • 1.מעבירים את הטחינה לקערה.
  • 2.מוסיפים 1/2 כוס מים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת אחידה.
  • 3.מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והחרדל.
מרכיבים את המנה
  • 1.בתחתית תבנית עגולה שמים בערך 1/3 מהטחינה. מסדרים מעל את הקבבים ויוצקים את שאר הטחינה מעל.
  • 2.אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות 10-15 דקות, עד שהטחינה מזהיבה מעט והקבבים עשויים כמעט עד הסוף.
  • 3.מגישים מיד, יחד עם פיתות, פטרוזיליה קצוצה וקוביות קטנות של עגבניה ופרוסות פלפל ירוק חריף אם אוהבים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל