סינייה בשר טחון בטחינה
ramile
40 דק | בשרי | קל
רשימת מצרכים
לתערובת הקבב:
600 גרם בשר טרי טחון מנתחים כמו צוואר, צלעות, כתף
צרור גדול של פטרוזיליה, קצוץ דק
בצל סגול או לבן בגודל בינוני, קלוף וקצוץ דק
חופן צנוברים
2 כפיות מלח דק
כפית ראס אל חנות או בהרט
כפית פלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית, לצריבת הקבבים
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
כפית גדושה חרדל דיז’ון גרגרים (אפשר גם חלק במקום)
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס מים קרים
1 כפית מלח דק
להגשה:
פיתות, עגבניות, פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה קצוצה
מכינים את הקבבים:
- 1.שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. לשים את התערובת היטב 2 דקות. יוצרים קבבים עגולים ומעט שטוחים – בגודל כדור פינג פונג.
- 2.צורבים את הקבבים במחבת פסים או מחבת לוהטת (משמנים אותה לפני). המטרה היא לא לבשל את הקבבים עד הסוד אלא רק להזהיב את שני הצדדים. מוציאים לצלחת.
לטחינה:
- 1.מעבירים את הטחינה לקערה.
- 2.מוסיפים 1/2 כוס מים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת אחידה.
- 3.מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והחרדל.
מרכיבים את המנה
- 1.בתחתית תבנית עגולה שמים בערך 1/3 מהטחינה. מסדרים מעל את הקבבים ויוצקים את שאר הטחינה מעל.
- 2.אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות 10-15 דקות, עד שהטחינה מזהיבה מעט והקבבים עשויים כמעט עד הסוף.
- 3.מגישים מיד, יחד עם פיתות, פטרוזיליה קצוצה וקוביות קטנות של עגבניה ופרוסות פלפל ירוק חריף אם אוהבים.