סשימי דג ים ברוטב ים תיכוני
ramile
40 דק | בשרי | בינוני
רשימת מצרכים
1/2 קילו דג ים לבן אינטיאס\ מוסר\ ברמונדי פרוס מפולט ופרוס לפרוסות דקות
1 עגבנייה חצויה לשני חלקים
10 זיתי קלמטה מגולענים
3 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות צלפים
1/2 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית צ’ילי גרוס
2 כפות בצל ירוק קצוץ
1 כפית קליפת לימון מגוררת
לשמן המתובל טוחנים יחד:
1/2 כוס שמן זית
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום
להגשה:
1 פוקאצ’ה פרוסה לפרוסות בעובי של 1 ס”מ
שמן זית להברשה
1 כפית שום כתוש
בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
- 1.טוחנים יחד את מרכיבי השמן המתובל ומסננים
- 2.מניחים על צלחת הגשה שמן מתובל ומעל פרוסות דג
- 3.סוחטים עגבנייה על הדג, מפזרים קליפת לימון מגוררת , זיתים, כוסברה, מלח, צ'ילי ובצל ירוק
- 4.מנקדים בבלסמי מצומצם.
- 5.מברישים את הפוקאצ'ה בשמן זית מתובל בשום כתוש
- 6.צולים בתנור ב- 200 מעלות כ- 10 דקות