עוף טנזיה מרוקאי
מתכון של ענבר בוסקילה מנבחרת ישראל קישטן
ramile
30 דק| בנוני| בשרי
רשימת מצרכים:
6-8 שוקיים (אפשר גם כרעיים/משולש) של רמי לוי
2 בצלים גדולים
8-10 שזיף מגולען
חופן צימוקים
חופן חמוציות
חופן אגוזי מלך
חופן שקדים קצוצים
2 מקלות קינמון
4 כפות דבש
4 רכז רימונים
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
חצי כפית אגוז מוסקט
2 כוסות מים
כוס גרגירי חומוס
אופן ההכנה:
- 1.קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה.
- 2.מוסיפים את העוף ומטגנים מכל צד עד שהעוף משחים מעט(בערך 3-4 דקות מכל צד)
- 3.מוציאים את העוף ומוסיפים את הפירות היבשים, הפיצוחים, התבלינים וכוס המים., שמים על אש בינונית לרתיחה של 3/4 דקות .
- 4.מוסיפים את החומוס, השוקיים וכוס המים הנוספת (רצוי שהעוף יהיה כמעט מכוסה בנוזלים אז אם חסר מים אפשר להוסיף). סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לשעתיים או עד שהעוף התרכך וקיבל צבע שחום ויפה.