עוף מזוגג ברכז רימונים בטטות מקורמלות וערמונים
ramile
40 דק | בשרי | בינוני
רשימת מצרכים
3 יחידות כרעיים
2 בטטות חצויות לאורכן
2 שקיות ערמונים בואקום
2 בצלים חתוכים לקובית גדולות
לרוטב- טורפים יחד במטרפה:
4 כפות רכז רימונים
4 שיני שום כתושות
5 כפות רוטב סויה
4 כפות עלי טימין טריים ללא הגבעול
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- 1.טורפים יחד בעזרת מטרפה את כל מרכיבי הרוטב
- 2.מניחים את העוף במרינדה כשעה
- 3.מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה ומניחים מעל את העופות
- 4.מעבירים את הבטטות, הערמונים והבצלים אל הרוטב ומסדרים אותם סביב העופות
- 5.משאירים את המרינדה שנשארה בצד.
- 6.אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות
- 7.לאחר 40 דקות מוזגים את יתרת המרינדה ואופים ב- 180 מעלות כ- 30 דקות נוספות.