עוף צלוי עם ירקות חורף | אודי ואושר

אושר אידלמן & ואודי ברקן
30 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים

לעוף והירקות
8 יח’ ירך עוף [עם העצם]
3 גזרים – קלופים ופרוסים
שורש סלרי – קלוף וחתוך לקוביות
6 שיני שום שלמות
סלסלת פטריות – חצויות
עלים מ- 6 ענפי טימין
שליש כוס מים
כף שמן זית

לתערובת התיבול
1.5 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית כוסברה טחונה
חצי כפית סומאק טחון
חצי כפית פלפל שחור
קורט כמון טחון
קורט צ’ילי יבש חריף
חצי כפית מלח

אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל- 180 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.בקערה רחבה מערבבים עוף, ירקות, מים ושמן זית יחד עם תערובת התיבול.
  • 3.מעבירים למגש צלייה, מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף. צולים בתנור כ- 45 דקות.
  • 4.מסירים את ניירות הכסף והאפייה, מעבירים את התנור למצב גריל עליון,
  • 5.ומחזירים את המגש ל- 15 דקות נוספות על מנת להשחים היטב את העוף.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל