עראייס ביתי
ramile
20 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:
מצרכים:
- קילו בשר טחון (רצוי עם 25 אחוז שומן)
- חופן צנוברים
- פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל קצוץ
- כמון
- מלח
- פלפל שחור גרוס או טחון
- תערובת תיבול על האש
- שמן זית
- 4-8 פיתות חצויות לשניים
להגשה:
- טחינת עמבה ולימון כבוש
- מיץ מחצי לימון
- שמן זית
אופן ההכנה:
- 1.מערבבים את הבשר הטחון עם חופן צנוברים, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, ומתחילים ללוש היטב כדי שהחלבונים שבבשר ישתחררו.
- 2.לתבל בכמון, מלח, פלפל ותערובת תיבול על האש. אחרי ערבוב נוסף מכניסים את תערובת הבשר לחצאי הפיתות במידה הרצויה- אפשר למלא חצי וללחוץ כדי שהבשר ימלא את כל חלקי הפיתה
- 3.מטגנים מעט את החלק הגלוי של העראייס על פלאנצ׳ה מחוממת מראש ומרוחה במעט שמן זית כדי לתת את טעם הצלייה לבשר
- 4.לאחר מכן מברישים את הפיתה בשמן זית ומטגנים כל צד עד לקבלת פסי צריבה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במצב גריל, ונותנים לבשר להתבשל כ- 10-15 דקות.
- 5.אפשר להגיש עם טחינת עמבה ולימון כבוש, מיץ מחצי לימון ומעט שמן זית.