עראייס ביתי

ramile
20 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:

מצרכים:

 

  • קילו בשר טחון (רצוי עם 25 אחוז שומן)
  • חופן צנוברים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ
  • כמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס או טחון
  • תערובת תיבול על האש
  • שמן זית
  • 4-8 פיתות חצויות לשניים

 

 

להגשה:

  • טחינת עמבה ולימון כבוש
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן זית
אופן ההכנה:
  • 1.מערבבים את הבשר הטחון עם חופן צנוברים, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, ומתחילים ללוש היטב כדי שהחלבונים שבבשר ישתחררו.
  • 2.לתבל בכמון, מלח, פלפל ותערובת תיבול על האש. אחרי ערבוב נוסף מכניסים את תערובת הבשר לחצאי הפיתות במידה הרצויה- אפשר למלא חצי וללחוץ כדי שהבשר ימלא את כל חלקי הפיתה
  • 3.מטגנים מעט את החלק הגלוי של העראייס על פלאנצ׳ה מחוממת מראש ומרוחה במעט שמן זית כדי לתת את טעם הצלייה לבשר
  • 4.לאחר מכן מברישים את הפיתה בשמן זית ומטגנים כל צד עד לקבלת פסי צריבה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במצב גריל, ונותנים לבשר להתבשל כ- 10-15 דקות.
  • 5.אפשר להגיש עם טחינת עמבה ולימון כבוש, מיץ מחצי לימון ומעט שמן זית.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל