פאי רועים
מצרכים:
5 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
500 גרם בשר טחון
1 קופסת פטריות משומרות חתוכות
1 בצל קצוץ
1 כפית מלח לבשר וכפית נוספת לתפא
1 כפית פלפל שחור
½ כף כמון
1 כף פפריקה
שמן זית
1 כף ראס אל חנות
ההכנה:
במחבת מניחים 4 כפות שמן זית ובצל ומטגנים 5 דקות מוסיפים את השקט הטחון והתבלינים ומטגנים ומפוררים עד לבישול בשר
מוסיפים פטריות ומערבבים.
בקערה נפרדת מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים כפית מלח ושתי כפות שמן זית ומועכים.
משמנים תבנית בינונית ומניחים מחצית מתפוחי האדמה ומשטחים.
מניחים מעל את מלית הבשר והתפ״א ומכסים במחצית השנייה של התפר.
משמנים בשמן זית ומקשטים בעזרת מזלג.
אופים כארבעים וחמש דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות