צלי בשר עם בצלים ופתיתים
מצרכים:
קילו נתח בשר מספר 5 – צלי כתף פרוס לקוביות בינוניות
לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
2-3 בצלים גדולים מקולפים ופרוסים דק
כוס יין אדום, או לבן איכותי
3 כפות סילאן
3 כפות אבקת מרק בצל
סלסלת פטריות (אפשר לערבב מזנים שונים ולחלופין להשתמש גם בפטריות מיובשות שהושרו)
2 כוסות מים רותחים
מעט טימין טרי (4-5 ענפים)
מלח / פלפל שחור
כוס וחצי פתיתים
להגשה: עשבי תיבול
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב מניחים בתבנית בינונית עם קוביות הבשר מכסים בנייר אפייה ואופים כשעתיים ב-180 מעלות
2. לאחר שעתיים בודקים נוזלים אם אין מוסיפים עוד כוס מים רותחים וחבילת פתיתים ומחזירים לתנור לעשרים דקות נוספות