קדרת בקר ופטריות ביין לבן, דבש ועגבניות
אושר אידלמן & אודי ברקן
60 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
- 3 קילו אונטריב/צוואר חתוך לקוביות בגודל 5X5
- 4 כפות שטוחות מלח
- שמן זית לצליית הנתחים
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 3 בצלים קצוצים גס
- 4 גזרים פרוסים עבה
- 10 שיני שום קלופות
- 4 כפות עלי טימין טרי
- כף פפריקה מתוקה + כפית פפריקה חריפה + כף פלפל שחור גרוס
- 3 כפות רסק עגבניות
- בקבוק יין לבן יבש
- 3 כפות דבש
- 3 כפות רוטב סויה
- צרור גדול פטרוזיליה קצוצה גס
- מיץ וקליפה מגוררת מ2 לימונים
- 800 גרם שימורי עגבניות חתוכות דק (polpa)
- מים לכיסוי
- 4 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות
להגשה
- כוס פטרוזיליה קצוצה דק
הצעת הגשה
- אורז לבן
סלט מלפפונים
מלפפונים פרוסים, שמן זית, חומץ יין לבן, מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- 1.ממליחים את הבשר ומניחים בצד לשעה.
- 2.מחממים תנור לטמפ' מקסימלית על מצב טורבו.
- 3.מערבבים את הבשר עם שמן זית, מעבירים לתבנית תנור וצולים כ-חצי שעה עד שהנתחים משחימים
הרוטב
- 1.מחממים סיר גדול, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר מספר דקות עד שמשחימים. מוסיפים את השום, הטימין, התבלינים ורסק העגבניות ומטגנים עוד 1-2 דקות.
- 2.מוזגים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה, כ-5 דקות, על מנת לנדף את האלכוהול.
- 3.מוסיפים את יתר החומרים למעט המים והפטריות ומביאים לרתיחה. מבשלים מספר דקות לאיחוד טעמים
- 4.מוציאים את הבשר מהתנור ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד לגובה הנתחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לחצי שעה.
- 5.מורידים את טמפ' התנור ל160 מעלות וממשיכים לצלות כ-שעתיים. כדאי להרטיב את הבשר כל שעה.