קיפודי אורז וטלה עם ארטישוק ופול | אודי ואושר

ערכים תזונתיים למנה: 435 קלוריות | 40 גרם פחמימות | 35 גרם חלבון | 15 גרם שומן | 6 מנות

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים

לתערובת ה”קיפודים”:

 

1 כוס אורז (בסמטי, יסמין או פרסי), מושרה במים חמימים כשעתיים ומסונן

400 גרם טלה טחון (צוואר או חזה)

2 בצלים סגולים

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

עלים מ־1/2 צרור נענע

2 כפיות שטוחות כורכום

1 כפית שטוחה הל טחון

1 כפית פלפל שחור

½1 כפיות שטוחות מלח

 

לרוטב: 

 

½1 ליטר מים

5 תחתיות ארטישוק,
חתוכות לרבעים

1/2 כוס אפונה

1/2 כוס פול ירוק

2־3 ענפי סלרי, קצוצים גס

6 שיני שום מעוכות

2 לימונים פרסיים שחורים
(לנעוץ מזלג)

1 כפית שטוחה כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפיות מלח

אופן ההכנה:
  • 1.טוחנים במעבד מזון את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע למחית, מערבבים עם שאר חומרי הקיפודים ולשים כ־5 דקות. מעבירים למקפיא למשך 10 דקות להתייצבות.
  • 2.מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול במידת הצורך.
  • 3.מוציאים את תערובת הקיפודים מהמקפיא ומגלגלים קציצות בגודל כדור גולף (80־100 גרם).
  • 4.מניחים בסיר סוטאז' עם רווח של 1 ס"מ ביניהם (שליש עד חצי מהקיפוד אמור להיות שקוע בנוזלי הרוטב).
  • 5.מניחים מגבת על הסיר ועליה מכסה, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים מכוסה כ־40 דקות.
  • 6.מכבים את הלהבה, ממתינים 5 דקות ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל