קיפודי אורז וטלה עם ארטישוק ופול | אודי ואושר
ערכים תזונתיים למנה: 435 קלוריות | 40 גרם פחמימות | 35 גרם חלבון | 15 גרם שומן | 6 מנות
אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים
לתערובת ה”קיפודים”:
1 כוס אורז (בסמטי, יסמין או פרסי), מושרה במים חמימים כשעתיים ומסונן
400 גרם טלה טחון (צוואר או חזה)
2 בצלים סגולים
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
עלים מ־1/2 צרור נענע
2 כפיות שטוחות כורכום
1 כפית שטוחה הל טחון
1 כפית פלפל שחור
½1 כפיות שטוחות מלח
לרוטב:
½1 ליטר מים
5 תחתיות ארטישוק,
חתוכות לרבעים
1/2 כוס אפונה
1/2 כוס פול ירוק
2־3 ענפי סלרי, קצוצים גס
6 שיני שום מעוכות
2 לימונים פרסיים שחורים
(לנעוץ מזלג)
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
אופן ההכנה:
- 1.טוחנים במעבד מזון את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע למחית, מערבבים עם שאר חומרי הקיפודים ולשים כ־5 דקות. מעבירים למקפיא למשך 10 דקות להתייצבות.
- 2.מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול במידת הצורך.
- 3.מוציאים את תערובת הקיפודים מהמקפיא ומגלגלים קציצות בגודל כדור גולף (80־100 גרם).
- 4.מניחים בסיר סוטאז' עם רווח של 1 ס"מ ביניהם (שליש עד חצי מהקיפוד אמור להיות שקוע בנוזלי הרוטב).
- 5.מניחים מגבת על הסיר ועליה מכסה, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים מכוסה כ־40 דקות.
- 6.מכבים את הלהבה, ממתינים 5 דקות ומגישים.