קניידלעך בשלושה צבעים | אודי ואושר

אודי ואושר מבשלים בריא במחירי רמי לוי!

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים

לבסיס:

4 ביצים (לגרסה טבעונית: 9 כפות קמח תפוח אדמה מעורבב עם 3/4 כוס מים)
300 גרם
קמח מצה (2 כוסות)
3 כפות
שמן זית
1 כפית
מלח
כפית
פלפל שחור גרוס

לתוספת ירקות וצבע:

2 כוסות
2 מים חמימים לתוספת ירק
3 סלקים בינוניים (לקניידלעך סגול)
גזרים +1/2 כפית כורכום (לקניידלעך כתום- צהוב)
1 כוס
תרד טחון + 2 כפות פטרוזיליה (לקניידלעך ירוק)

למרק עוף צח:

3 כרעי עוף חצויות
1 גרון הודו חתוך ל-4
2 עצמות מח
1 חופן
גבעולי שמיר
1 חופן
פטרוזיליה
1 גזר
1 בצל
2 גבעולי סלרי עלים
3 שיני שום
3 ליטרים מים
10 יחידות
2 פלפל שחור (גרגרים שלמים)
עלי דפנה
2 כפיות
מלח

אופן ההכנה:
  • 1.הכנת הקניידלך- מתחילים בהכנת תוספת הירקות: טוחנים בבלנדר את התוספת הנבחרת עם 2 כוסות המים למחית חלקה.
  • 2.מערבבים בקערה את מחית הירקות יחד עם יתר החומרים (ביצים, קמח מצה ותבלינים) לתערובת אחידה ונותנים לה לנוח כחצי שעה.
  • 3.מרתיחים סיר גבוה עם מים וכף מלח. בידיים רטובות, יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומבשלים במים כ-10 דקות עד שהכדורים צפים. מעבירים לכלי סגור או מעבירים לסיר המרק.
  • 4. מרק עוף צח: מסדרים בתוך סיר רחב שמיר ופטרוזיליה בתחתית, מעל את הירקות, עוף ועצמות בקר. מכסים במים מסוננים/מינרלים ומביאים לרתיחה.
  • 5.מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק ומוסיפים פלפל שחור שלם ועלי דפנה.
  • 6.מבשלים ברתיחה עדינה (בעבוע קל) במשך 2-3 שעות. מומלץ להוסיף כוס מים מורתחים לאחר שעה של בישול.
  • 7.מצננים את המרק ומסננים דרך בד חיתול ומגישים.
  • 8.טיפ: מומלץ לשמור את המרק הלא מסונן במקרר למשך לילה, להסיר את שכבת השומן שנוצרה ואז לסנן. קח נקבל מרק צח במיוחד בעל טעמים מרוכזים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל