קציצות בקר וקישואים ברוטב פלפלים | אודי ואושר

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים

לקציצות:
800 גרם בשר בקר טחון
תפו”א קלוף ומגורר דק על פומפייה
2 קישואים מגוררים דק על פומפייה וסחוטים היטב
פרוסת לחם ללא הקרום – מושרית במים, סחוטה וקצוצה דק
1 ביצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס

 

לרוטב:
3 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף קצוץ
250 גרם פלפלים קלויים – טחונים למחית )ניתן לקנות מוכן ולשטוף
היטב לפני שטוחנים(
1 כף סוכר
1 כפית מלח + 1 כף פפריקה מתוקה
חצי כוס מים

 

להגשה:
חצי כוס בזיליקום

לקציצות
  • 1.מערבבים היטב במשך מספר דקות את כל המצרכים לקציצות ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
  • 2.מחממים תנור לחום מירבי על מצב טורבו.
  • 3.יוצרים קציצות ומעבירים למגש תנור מרופד בנייר אפייה.
  • 4.מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור ל- 10 דקות עד שהקציצות משחימות
לרוטב
  • 1.בסיר רחב מחממים שמן זית, שום ופלפל חריף.
  • 2.מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את הפלפלים הקלויים הטחונים, המלח, הפפריקה והמים.
  • 3.מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות על להבה נמוכה.
  • 4.מוציאים את הקציצות מהתנור ומעבירים לסיר עם הרוטב.
  • 5.מכסים את הסיר, מבשלים כ- 20 דקות, מפזרים בזיליקום ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל