קציצות עוף ברוטב תרד

השף אבי ביטון
35 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים

מצרכים לקציצות :

  • 1 ק”ג בשר עוף טחון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 5 כפ’ פירורי לחם דקים
  • מלח
  • פלפל שחור

מצרכים לרוטב :

  • 1/2 ק”ג תרד טרי
  • 1 כוס שעועית, מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי
  • 1 כרישה גדולה פרוסה דק (החלק הלבן)
  • 5 כפ’ שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפ’ סוכר
  • 2 כוסות מים
  • שמן לטיגון
אופן הכנת הקציצות :
  • 1.לוקחים 1 ק"ג בשר עוף טחון טרי ומערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג (50 גר')
  • 2.שומרים את הכדורים מכוסים בצד (לא בקירור)
אופן הכנת הרוטב :
  • 1.בסיר רחב ושטוח יוצקים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרישה.מוסיפים את כל הירקות, מכסים ומבשלים כ-35 דק' על איש בינונית.
  • 2.מנמיכים להבה כדי להגיע לסף רתיחה ומכניסים את הקציצות אחת , אחת .
  • 3.מבשלים כ-30 דק' נוספות על אש נמוכה ומגישים עם לחם טוב או אורז לבן פשוט.בתיאבון !
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל