קציצות ערמונים | השף אביב משה
קציצות ערמונים במיוחד לטו' בשבט
השף אביב משה
65 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
- חצי קילו בשר טחון
- 1 בצל מרוסק
- מעט פטרוזיליה
- מעט כוסברה
- 2 כפות מחוקות פירורי לחם או קמח מצה
- לפי הטעם מלח
- לפי הטעם פלפל גרוס
- מעט פפריקה מתוקה
- מעט כורכום
- מעט כמון
- מעט צילי טחון
- מעט אגוזים חתוכים
- מעט צנוברים
- מעט פיסטוקים
- 1 בצל חתוך לקוביות
- כפית סוכר חום
- מעט צימוקים
- מעט משמשים
- 1 שקית ואקום של ערמונים
תהליך הבישול
- 1.מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומצננים במקרר 20 דקות לפחות. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג.
- 2.לרוטב: מטגנים (אפשר מראש) את האגוזים, הפיסטוקים והצנוברים עד להזהבה קלה
- 3.טגנים בנפרד את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר החום, האגוזים שטיגנו, הצימוקים, המשמשים, הצנוברים והפיסטוקים
- 4.מוסיפים כוס מים (או יותר. כמה שצריך) ומתבלים באותם תבלינים שתיבלנו את הקציצות. מביאים לרתיחה, ואז מכניסים בעדינות את הקציצות.
- 5.מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות ומוסיפים מים במידת הצורך.
- 6.מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.