רולדת טלה ובשר ממולאת
שף רותם בן מויאל
מה צריך כדי להכין?
- 1.חבל קשירה
- 2.1 כתף טלה מרוקן מעצמות ופרוס
למלית:
- 1.600 גרם בשר טחון
- 2.4 כפות שמן זית
- 3.בצל קצוץ
- 4.100 גרם צנוברים
- 5.כף ראס אל חנות
- 6.חצי כוס חמוציות
- 7.כפית מלח
- 8.כפית פלפל
לציפוי מערבבים יחד :
- 1.4 כפות סילאן
- 2.כף שום גבישי
- 3.כפית מלח
- 4.4 כפות שמן זית
- 5.כף פפריקה מתוקה
לסיר שנכנס לתנור
- 1.4 בצלים פרוסים דק
- 2.4 כפות שמן זית
- 3.כפית מלח
- 4.צרור טימין
- 5.כף בהרט
- 6.3 כוסות מים
- 7.1 כוס יין אדום
אופן ההכנה:
- 1.בקערה מערבבים יחד בשר טחון עם בצל, תבלינים חמוציות וצנוברים
- 2.ממלאים את הטלה במלית, מגלגלים וקושרים בחבל
- 3.עוטפים את הבשר בתערובת התבלינים
- 4.מטגנים בסיר את הבצלים עם השמן, המלח, הבהרט והטימין, מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד לסגירה
- 5.מוסיפים את המים ואת היין , עוטפים את הסיר ואופים בתנור כ- 3 שעות ב- 160 מעלות