שיפודים מתקתקים על ירקות שורש
השף אביב משה
30 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים
- 10 שיפודי שווארמה
- 1 גזר קלוף, חתוך לרצועות
- 1 סלק, חתוך לרצועות
- 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לרצועות
- 1 שורש סלרי, חתוך לרצועות
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס קשיו קצוץ
- למרינדה:
- 1/4 כוס ריבת שזיפים / תפוז / משמש
- 1/4 כוס כוס יין לבן
המרינדה
- 1.מערבבים את מרכיבי המרינדה ומברישים את השיפודים. מכסים ומשהים במקרר כ-שעתיים.
- 2.מעבירים את הירקות והקשיו לקערה. מזלפים מיץ לימון, שמן זית מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- 3.צורבים את השיפודים על פלנצ'ה משומנת או בתנור מחומם ל-200 מעלות במשך כ-15 דקות.
- 4.להגשה שמים בצלחת סלט ועליו 2 שיפודים.