תבשיל צ’אכ שורשים וירוקים של אביב

ramile
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים

מצרכים:

 

1.5 ק”ג קוביות צ’אכ עגל אדום אדום חתוכות לקוביות גדולות של  5X5 ס”מ

4 כפות שמן קנולה

פלפל גרוס

4 ענפי טימין

בצל לבן גדול חתוך לקוביות

5 שיני שום שלמות

כוס יין לבן

כוס וחצי ציר עגל  ( ניתן משקית או אבקה למי שאין )

 

 

לירקות: 

 

5 גזרים בינוניים חתוכים לאורכם

סלרי אמריקאי חתוך לקטעים של 5 ס”מ

3 יח’ בצל סגול חתוך ל- 4

2 ראשי שום חצויים

3 שורשי פטרוזיליה חצויים

ראש סלרי חתוך ל- 8

שמן זית

מלח    פלפל גרוס

 

לירוקים  –

אפונת גינה

שעועית ירוקה עדינה  או לוביה

( ניתן לגוון גם עם : ברוקולי  , פול ירוק  , במיה ,   אדממה  , כרוב ניצנים )

הוראות הכנה:
  • 1.בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים קלות את קוביות הבשר , מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות
  • 2.מוסיפים את היין הלבן , מגרדים משקעים מהסיר ומניחים לו להצטמצם , מוסיפים את ציר העגל ומביאים לרתיחה - מבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה כשעה ורבע עד שעה וחצי , ( ניתן להכין יום מראש ) .
  • 3.מניחים בקערה את הירקות הירוקים ,עוטפים בשמן זית ומתבלים , מניחים על תבנית גדולה מרופדת בניר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ20 דקות לריכוך
  • 4.מוציאים מהתנור ומוסיפים לתבנית שעועית ירוקה ואפונה חלוטה ומערבבים
  • 5.מניחים את הירקות בצלחת ההגשה ומעל את קוביות הבשר ומעט רוטב
  • 6.הערה: מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך,מאחר והבשר מנוקר ומוכשר
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל