תבשיל צ’אכ שורשים וירוקים של אביב
ramile
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
מצרכים:
1.5 ק”ג קוביות צ’אכ עגל אדום אדום חתוכות לקוביות גדולות של 5X5 ס”מ
4 כפות שמן קנולה
פלפל גרוס
4 ענפי טימין
בצל לבן גדול חתוך לקוביות
5 שיני שום שלמות
כוס יין לבן
כוס וחצי ציר עגל ( ניתן משקית או אבקה למי שאין )
לירקות:
5 גזרים בינוניים חתוכים לאורכם
סלרי אמריקאי חתוך לקטעים של 5 ס”מ
3 יח’ בצל סגול חתוך ל- 4
2 ראשי שום חצויים
3 שורשי פטרוזיליה חצויים
ראש סלרי חתוך ל- 8
שמן זית
מלח פלפל גרוס
לירוקים –
אפונת גינה
שעועית ירוקה עדינה או לוביה
( ניתן לגוון גם עם : ברוקולי , פול ירוק , במיה , אדממה , כרוב ניצנים )
הוראות הכנה:
- 1.בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים קלות את קוביות הבשר , מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות
- 2.מוסיפים את היין הלבן , מגרדים משקעים מהסיר ומניחים לו להצטמצם , מוסיפים את ציר העגל ומביאים לרתיחה - מבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה כשעה ורבע עד שעה וחצי , ( ניתן להכין יום מראש ) .
- 3.מניחים בקערה את הירקות הירוקים ,עוטפים בשמן זית ומתבלים , מניחים על תבנית גדולה מרופדת בניר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ20 דקות לריכוך
- 4.מוציאים מהתנור ומוסיפים לתבנית שעועית ירוקה ואפונה חלוטה ומערבבים
- 5.מניחים את הירקות בצלחת ההגשה ומעל את קוביות הבשר ומעט רוטב
- 6.הערה: מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך,מאחר והבשר מנוקר ומוכשר