תבשיל צלי בקר עם שומר ועגבניות
קרדיט: שפית, דבורה סורוצקין | צלם,אסף אמברם | סטיילינג לירון ברקן | כלים באדיבות ארקוסטיל | עיתון משפחה
ramile
40 דק | בשרי | בינוני
רשימת מצרכים
1/2 1 ק”ג פילה מדומה (מס’ 6) או כתף (מס’ 5)
1/2 כוס שמן זית
ראש שום
4-2 פקעות שומר חתוך לרבעים
קופסה (400 גרם) של קוביות עגבניות במיץ עגבניות
4 כפות דבש או סילאן
כוס וחצי יין אדום יבש
2 ענפי רוזמרין
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- 1.מחממים מעט שמן זית בסיר רחב בגודל המתאים לנתח וקצת יותר. מניחים את הנתח וצולים אותו היטב מכל צדדיו להשחמה. מוציאים את הנתח ומניחים בצד
- 2.מנמיכים את האש ומוסיפים את שמן הזית הנותר, מטגנים את השום, מוסיפים את רבעי השומר, הדבש ועלי הרוזמרין
- 3.הופכים בעדינות בעזרת כף עץ עד שהשומר עטוף בזיגוג הדבש (כ-5 דקות). מגבירים את הלהבה, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות העגבניות.
- 4.מכניסים את הנתח חזרה לסיר. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.
- 5.ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-4 שעות. הופכים את הנתח בתוך הרוטב פעם בשעה.
- 6.ניתן להגיש כנתח שלם או לפרוס לפרוסות בעובי של כ-1-1/2 ס"מ. הבשר נפרס בצורה מיטבית כשהוא קר מאוד.