ארטישוק במילוי קציצות דגים| רון יוחננוב
תחתיות ארטישוק במילוי קבב דגים
מצרכים:
600 גרם פילה דג לבחירה (מפולטים ללא עור) השתמשתי בסלמון ואפשר כל דג שאוהבים – כתבתי לכם למטה.
בצל, מקולף וקצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
חצי צרור כוסברה, שטופה וקצוצה דק
4 כפות פירורי לחם (פירורי מצה בפסח)
1 ביצה
חצי כפית כמון
מעט צ’ילי חריף קצוץ דק
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 לימונים, מקולפים (בלי הלבן!) וחתוכים לפרוסות דקות
חשוב להקפיד ולהוציא את כל הגלעינים של הלימון – זה גם מה שימנע מרירות!!
פלפל צ’ילי חריף (בכמות שאוהבים) לא חובה
12-15 שיני שום שלמות
2 מקלות סלרי, שטופים וחתוכים דק.
כפית כמון
כפית כורכום
כף סילאן
מלח /פלפל שחור
2 כוסות מים חמים.
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
אופן ההכנה:
מתחילים עם הדג, שוטפים ומייבשים היטב. בעזרת סכין חדה או קוצץ חשמלי קוצצים את הדג לקוביות קטנות.
לא לטחון את הדג בבקשה!
ממשיכים עם הכנת המילוי: בקערה מערבבים את כל המרכיבים מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מגלגלים לקציצות קטנות ומניחים על תחתיות הארטישוק – מהדקים היטב.
מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר סואטז (נמוך ורחב).
מוסיפים את השום, הלימון, חריף, הסלרי יחד עם הכורכום והכמון ומקפיצים מעט.
מוסיפים סילאן ומים. מערבבים היטב – בודקים תיבול ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ללהבה בינונית, מניחים את תחתיות הארטישוק הממולאות בסיר, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
ועכשיו טריק של סבתות, מנמיכים את הכיריים הלהבה נמוכה ומבשלים כ-עשרים דקות. תיהנו ובתאבון!
גובה המים צריך להיות עד לגובה הארטישוקים. הקציצות יתבשלו באידוי. אם צריך והסיר גדול, אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
הערות ותחליפים:
מבחינת דגים אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים החל מאמנון, דניס, לברק ואפילו נסיכה. פשוט לקצוץ את הדג בלי העור.
אם רוצים, אפשר במקום פירורי לחם או מצה להוסיף 3 כפות של שיבולת שועל.
במידה והחלטתם לוותר על הביצה – אפשרי גם – רק צריך לערבב היטב את התערובת שהחלבון של הדג יקשר עד כמה שאפשר.