ארטישוק במילוי קציצות דגים| רון יוחננוב

תחתיות ארטישוק במילוי קבב דגים

מצרכים:

600 גרם פילה דג לבחירה (מפולטים ללא עור) השתמשתי בסלמון ואפשר כל דג שאוהבים – כתבתי לכם למטה.

בצל, מקולף וקצוץ דק

4 שיני שום, כתושות

חצי צרור כוסברה, שטופה וקצוצה דק

4 כפות פירורי לחם (פירורי מצה בפסח)

1 ביצה

חצי כפית כמון

מעט צ’ילי חריף קצוץ דק

1 כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 לימונים, מקולפים (בלי הלבן!) וחתוכים לפרוסות דקות

חשוב להקפיד ולהוציא את כל הגלעינים של הלימון – זה גם מה שימנע מרירות!!

פלפל צ’ילי חריף (בכמות שאוהבים) לא חובה

12-15 שיני שום שלמות

2 מקלות סלרי, שטופים וחתוכים דק.

כפית כמון

כפית כורכום

כף סילאן

מלח /פלפל שחור

2 כוסות מים חמים.

חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הדג, שוטפים ומייבשים היטב. בעזרת סכין חדה או קוצץ חשמלי קוצצים את הדג לקוביות קטנות.

לא לטחון את הדג בבקשה!

ממשיכים עם הכנת המילוי: בקערה מערבבים את כל המרכיבים מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מגלגלים לקציצות קטנות ומניחים על תחתיות הארטישוק – מהדקים היטב.

מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר סואטז (נמוך ורחב).

מוסיפים את השום, הלימון, חריף, הסלרי יחד עם הכורכום והכמון ומקפיצים מעט.

מוסיפים סילאן ומים. מערבבים היטב – בודקים תיבול ומביאים לרתיחה.

מנמיכים ללהבה בינונית, מניחים את תחתיות הארטישוק הממולאות בסיר, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.

ועכשיו טריק של סבתות, מנמיכים את הכיריים הלהבה נמוכה ומבשלים כ-עשרים דקות. תיהנו ובתאבון!

גובה המים צריך להיות עד לגובה הארטישוקים. הקציצות יתבשלו באידוי. אם צריך והסיר גדול, אפשר להוסיף עוד מים רותחים.

הערות ותחליפים:

מבחינת דגים אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים החל מאמנון, דניס, לברק ואפילו נסיכה. פשוט לקצוץ את הדג בלי העור.

אם רוצים, אפשר במקום פירורי לחם או מצה להוסיף 3 כפות של שיבולת שועל.

במידה והחלטתם לוותר על הביצה – אפשרי גם – רק צריך לערבב היטב את התערובת שהחלבון של הדג יקשר עד כמה שאפשר.

 

הרשמה לניוזלטר

הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל