דגים פול לימון | אודי ואושר

אודי ואושר מבשלים בריא במחירי רמי לוי!

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים
  • לדגים

    • 4 יחידותפילה אמנון או מוסר עם העור (כ-150 גרם למנה)
    • 1 כףשמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור
  • לרוטב

    • 1 כףחמאה
    • 1 כףשמן זית
    • 4שיני שום כתושות
    • 3 ענפיאורגנו טריים מופרדים לעלים בלבד
    • 3 כוסותעגבניות שרי כתומות או צהובות, חצויות
    • 3 כפותערק
    • ½ כפיתכורכום
    • 1 כףממרח לימון כבוש או לימון כבוש קצוץ דק
    • 1 כפיתפלפל חריף ירוק קצוץ דק
    • ½ כפיתסוכר
    • 1 כפיתמלח
    • ½ כפיתפלפל שחור
    • 3 כפותמים
    • 1 כוספול ירוק קלוף
    • 1 כוסאפונה עדינה
  • להגשה

    • חופןעלי נענע
    • לימון חתוך לפלחים
    • שמן זית
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור לטמפ' מקסימלית (250 -220 מעלות) במצב גריל עליון.
  • 2.מחממים סיר רחב ושטוח כמו סוטאז' ומוסיפים את החמאה ושמן זית.
  • 3.כאשר החמאה מבעבעת מגבירים את הלהבה ומוסיפים שום, פלפל חריף, עגבניות שרי צהובות, ואורגנו. מוסיפים עראק ומקפיצים במשך דקה.
  • 4.כאשר החמאה מבעבעת מגבירים את הלהבה ומוסיפים שום, פלפל חריף, עגבניות שרי צהובות, ואורגנו. מוסיפים עראק ומקפיצים במשך דקה.
  • 5.מוסיפים לרוטב את הפול והאפונה, מערבבים כדקה ומסירים מהאש.
  • 6.מתבלים את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במרכז הסיר, מעל הרוטב כשהצד של העור פונה כלפי מעלה (ראה סרטון).
  • 7.מכניסים את הסיר לתנור, בחלקו העליון ביותר בקירבה לסלילי הגריל (אל תפחדו). צולים במשך 5-6 דקות, עד שעור הדג הופך שחום ופריך. .
  • 8.מוציאים מהתנור, מפזרים עלי נענע מעל, מזלפים שמן זית ומגישים מיד לצד פלחי לימון.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל