דגים פול לימון | אודי ואושר

אודי ואושר מבשלים בריא במחירי רמי לוי!

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים

לדגים:

 

4 יחידות פילה אמנון או מוסר עם העור (כ-150 גרם למנה)
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור

 

לרוטב:

 

1 כף חמאה
1 כף שמן זית
4 שיני שום כתושות
3 ענפי אורגנו טריים מופרדים לעלים בלבד
3 כוסות עגבניות שרי כתומות או צהובות, חצויות
3 כפות ערק
½ כפית כורכום
1 כף ממרח לימון כבוש או לימון כבוש קצוץ דק
1 כפית פלפל חריף ירוק קצוץ דק
½ כפית סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
3 כפות מים
1 כוס פול ירוק קלוף
1 כוס אפונה עדינה

 

להגשה:

 

חופן עלי נענע
לימון חתוך לפלחים
שמן זית

אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור לטמפ' מקסימלית (250 -220 מעלות) במצב גריל עליון.
  • 2.מחממים סיר רחב ושטוח כמו סוטאז' ומוסיפים את החמאה ושמן זית.
  • 3.כאשר החמאה מבעבעת מגבירים את הלהבה ומוסיפים שום, פלפל חריף, עגבניות שרי צהובות, ואורגנו. מוסיפים עראק ומקפיצים במשך דקה.
  • 4.כאשר החמאה מבעבעת מגבירים את הלהבה ומוסיפים שום, פלפל חריף, עגבניות שרי צהובות, ואורגנו. מוסיפים עראק ומקפיצים במשך דקה.
  • 5.מוסיפים לרוטב את הפול והאפונה, מערבבים כדקה ומסירים מהאש.
  • 6.מתבלים את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל משני הצדדים ומניחים במרכז הסיר, מעל הרוטב כשהצד של העור פונה כלפי מעלה (ראה סרטון).
  • 7.מכניסים את הסיר לתנור, בחלקו העליון ביותר בקירבה לסלילי הגריל (אל תפחדו). צולים במשך 5-6 דקות, עד שעור הדג הופך שחום ופריך. .
  • 8.מוציאים מהתנור, מפזרים עלי נענע מעל, מזלפים שמן זית ומגישים מיד לצד פלחי לימון.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל