דג טיקה מסאלה
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
מצרכים
- 4 פילטים (כ-500 גרם) דג לברק/דניס (ללא עור ועצמות)
- 6 יח’ עגבניות שרי פרוסות
לרוטב טיקה מסאלה
- כפית חמאה חמאה + כף שמן זית
- 1 כף שום כתוש
- 1 כף ג’ינג’ר כתוש
- 1 כפית זרעי כמון (או ½ כפית כמון טחון)
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה גרם מסאלה
- 1 כפית שטוחה תערובת קארי הודי (אפשר גם חוויאג’)
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 3 כפות יוגורט יווני או יוגורט עשיר בחלבון
- 1 מיכל שמנת לבישול 10% + 3 כפות מים
- קורט סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
להגשה
- כוסברה טרייה
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל-250 מעלות (או טמפ' מקסימלית) על מצב טורבו.
- 2.מניחים בסיר קטן חמאה, שמן זית, ג'ינג'ר ושום. מבשלים על להבה קטנה-בינונית עד שהשום ריחני אך לא שחום.
- 3.מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל כדקה.
- 4.מוסיפים רסק וממשיכים לבשל כדקה נוספת.
- 5.מוסיפים את השאר: יוגורט, שמנת, סוכר ומלח.
- 6.כעת מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות על להבה קטנה או עד שהרוטב סמיך וטעמיו מודגשים.
- 7.מעבירים את הרוטב למחבת או מגש המתאים לאפייה בתנור, מניחים מעל דגים ועגבניות שרי ומעבירים לתנור החם ל-5 דקות.
- 8.מפזרים מעל כוסברה ומגישים מיד.