דג מרוקאי ירוק
מתכון של רמי לוי
20 דק | בנוני | פרווה
רשימת מצרכים:
לתבשיל:
כל נתח דג יתאים
כוס גרגירי אפונה
כוס פול
15 שיני שום קצוצות / פרוסות
פלפל ירוק חריף קצוץ דק (אם רוצים חריף)
סלרי גבעול ועלים (2 גבעולים) לא חובה
רבע כוס שמן
לרוטב:
כוס וחצי ציר ירקות או מים (גולי מוסיפה 2 כפות אבקת מרק)
כפית כמון
כף כורכום
מלח / פלפל שחור
צרור פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- 1.משרים את הדגים בתוך קערה עם מים ולימון לפחות חצי שעה.
- 2.בקערה קטנה מערבבים את המצרכים לרוטב.
- 3.מחממים את השמן בסיר רחב ,מוסיפים את הסלרי ושום ומטגנים עד הזהבה מלאה.
- 4.שופכים את גרגירי האפונה והפול מעל ומניחים את הדגים בסיר.
- 5.מערבבים היטב את הרוטב שוב ושופכים מעל הדגים.
- 6.דואגים לכסות את כל הדגים היטב ברוטב. מנערים את הסיר בזהירות.
- 7.מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה.
- 8.מפזרים מעל את הכוסברה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.