דג שלוק עם שורשים | השף מאיר אדוני

המתכון של מאיר: דג שלוק, שורשים, ארטישוק ועשבים

ramile
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים
  • 6 יח’ פילה לברק נקי מעור ועצמות
  • 12 יח׳ ארטישוק ננסי
  • 1 לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 יח’ שיני שום פרוסות
  • 1 יח’ כרישה קצוצה
  • 1 יח’ בצל סגול קצוץ
  • 3 יח’ גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 יח׳ שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • חופן עלי פטרוזליה קצוצה דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
  • 1.מכינים קערת מים עם מיץ מ-1 לימון. בעזרת הידיים מקלפים את העלים החיצונים של הארטישוק, מגלפים את הקליפה החיצונית של לב הארטישוק בעזרת קולפן. חותכים כל ארטישוק לחצי ומניחים בקערת המים.
  • 2.מחממים סיר רחב על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום, עלי מרווה, בצל וכרישה מאדים כ-3 דקות. מוסיפים את הסלרי, שורש והגבעולים והארטישוק ומאדים כ-2 דק׳.
  • 3.מוסיפים את היין הלבן ומאדים כ-2 דקות, מוסיפים את ציר הירקות,
  • 4.עלי הדפנה, פלפל אנגלי, זיתים ומלח ומבשלים כ- 10 דקות.
  • 5.חותכים כל פילה דג לחצי ומכניסים לתבשיל, מבשלים כ-5 דקות מוסיפים מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה מגישים מיד.בתיאבון!
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל