דג שלוק עם שורשים | השף מאיר אדוני
המתכון של מאיר: דג שלוק, שורשים, ארטישוק ועשבים
ramile
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים
- 6 יח’ פילה לברק נקי מעור ועצמות
- 12 יח׳ ארטישוק ננסי
- 1 לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 יח’ שיני שום פרוסות
- 1 יח’ כרישה קצוצה
- 1 יח’ בצל סגול קצוץ
- 3 יח’ גבעולי סלרי קצוצים
- 1 יח׳ שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
- חופן עלי פטרוזליה קצוצה דק
- מיץ מלימון אחד
- 1/2 כפית מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
- 1.מכינים קערת מים עם מיץ מ-1 לימון. בעזרת הידיים מקלפים את העלים החיצונים של הארטישוק, מגלפים את הקליפה החיצונית של לב הארטישוק בעזרת קולפן. חותכים כל ארטישוק לחצי ומניחים בקערת המים.
- 2.מחממים סיר רחב על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום, עלי מרווה, בצל וכרישה מאדים כ-3 דקות. מוסיפים את הסלרי, שורש והגבעולים והארטישוק ומאדים כ-2 דק׳.
- 3.מוסיפים את היין הלבן ומאדים כ-2 דקות, מוסיפים את ציר הירקות,
- 4.עלי הדפנה, פלפל אנגלי, זיתים ומלח ומבשלים כ- 10 דקות.
- 5.חותכים כל פילה דג לחצי ומכניסים לתבשיל, מבשלים כ-5 דקות מוסיפים מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה מגישים מיד.בתיאבון!