דג שלם צלוי ומוגש כמו נאמס| השף רון יוחננוב
מתכון של רון יוחננוב
ramile
רשימת מצרכים:
לדג:
2 דגי שלמים (דניס/ לברק/מוסר)
מרינדה לדג:
רבע כוס שמן זית
צרור כוסברה קצוצה דק
3 בצל ירוק קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
גרידה מלימון אחד
לימון חתוך לפרוסות
מלח / פלפל שחור
להגשה:
כוסברה
צילי חריף
בזילקום
נענע
חסה אייסברג
לרוטב:
כוס חומץ אורז
חצי כוס סוכר דקלים
1/4 כוס רוטב דגים
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף שטוחה ג’ינג’ר קצוץ
1 פלפל אדום חריף פרוס
אופן ההכנה:
- 1.משמנים תבנית בשמן זית, חורצים פסים על כל דג ומניחים בתבנית.
- 2.בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרוטב.
- 3.ממלאים את הדגים מבפנים בחצי מהרוטב. את מה שנשאר מהרוטב שופכים מעל הדגים.
- 4.מחממים תנור ל190 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד צליה.
הכנת הרוטב להגשה:
- 1.בקערה, מערבבים את כל המרכיבים.
הגשה:
- 1.מסדרים על צלחת הגשה את הדג, חסות, עלים וצילי.
- 2.יוצקים את הרוטב לצלוחית ומניחים במרכז הצלחת.
- 3.מגישים חם.