טבעות פילו במילוי דג

מתכון של ענבר בוסקילה מנבחרת הבשלנים של ישראלי קיטשן

ramile

טבעות בצק במילוי דג בורי עם מטבל טחינה ודבש. לשמור לראש השנה 🍎

 

מרכיבים:

700 גרם פילה בורי נקי מהעור

צרור כוסברה

3 שיני שום

רבע כוס שמן זית

2 כפיות גדושות פפריקה

כפית גדושה כמון

עלי פילו

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן

למטבל

  • 1.3 כפות טחינה
  • 2.כפית דבש

אופן ההכנה

  • 1.לאחר שהמלחנו ושטפנו את הדגים, נוריד את העור ונקצוץ את הדג (בעזרת סכין). בקערה נשים: דג קצוץ, כוסברה קצוצה, שיני שום קצוצות, שמן זית, ואת כל התבלינים ונערבב היטב. לכל טבעת פילו נשתמש בדף פילו אחד. נשמן את משטח העבודה, נפתח דף פילו, נשמן בעזרת מברשת (בנדיבות) נשים מעט מילוי בקצה דף הפילו (לא להעמיס מילוי), מגלגלים את דף הפילו לצורת סיגר (אפשרי לאפות גם בצורה ישרה) ומעגלים בעדינות לצורת טבעת. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 15 דקות או עד להזהבה.

להכנת המטבל

  • 1.נערבב דבש וטחינה גולמית עד לאיחוד. ונזגג על טבעות הפילו מומלץ לאכול חם.

הרשמה לניוזלטר

הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל