לברק ופירות
ramile
40 דק | בשרי | בינוני
רשימת מצרכים
2 דגי לברק שלמים טריים מנוקים
מלח גס
כ-1/2 כוס שמן זית
עגבניות שרי צבעוניות
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
2 אגסים חתוכים לרבעים
3 אשכולות ענבים
כוס יין לבן
אופן ההכנה
- 1.מחממים תנור לחום גבוה - 250-220 מעלות.
- 2.מניחים את הדגים בתבנית וחורצים 3-2 קווים אלכסוניים עמוקים עד האִדרה.
- 3.ממליחים את פנים הדג, את גבו ובין החריצים.
- 4.מפזרים סביבו ירקות לבחירתכם - בצלים, עגבניות שרי בצבעים שונים, שומר חצוי ופירות חתוכים לרבעים.
- 5.מזלפים שמן זית בנדיבות.
- 6.מכניסים לתנור ל-40-30 דקות (לפי גודל הדג). הדג צריך להיות צרוב מעט והירקות והפירות - שזופים.
- 7.כשהדג מוכן יוצקים מעליו כוס יין לבן. מגישים חם.