סלמון ופרחי פילו| רון יוחננוב
מצרכים:
50 גרם חמאה / נטורינה
4-5 נתחי פילה סלמון טרי
1 בצל אדום חתוך לקוביות
חצי שקית עלי תרד קפואים – מופשרים על פי הוראות היצרן (אפשר גם תרד טרי)
מיכל שמנת מתוקה לבישול 250 מ”ל או חלב קוקוס ואפשר גם שמנת צמחית.
חצי כפית אגוז מוסקט
מעט גרידת לימון
חצי כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור
לציפוי:
10 דפי פילו
50 גרם חמאה + 30 גרם חמאה מומסת להברשה
אופן ההכנה:
בסיר שיכול להיכנס לתנור מטגנים את הבצל בחמאה, מוסיפים את התרד ולאחר מכן את היין ומצמצמים את הרוטב.
מוסיפים לסיר שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, מלח פלפל וגרידת לימון ומערבבים.
מוסיפים את נתחי הדג ונותנים להם בישול מהיר בתוך הרוטב (הם ימשיכו להתבשל באפייה בתנור) הרוטב ומורידים את הסיר מהגז.
מורחים את רצועות הפילו בחמאה מומסת, מכווצים עם הידיים כל עלה פילו (בדומה לתמונה) ומניחים בשכבה העליונה של התבנית, בין נתחי הדג.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כרבע שעה או עד שעלי הפילו משחימים והופכים פריכים.