סלמון ושומר צלויים בדבש, לימון וסויה

אושר אידלמן & ואודי ברקן
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים

לצליית השומר
2 יח’ שומר פרוסות דק
2 כפות שמן זית ישראלי
חצי כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מים

לרוטב
1 כף שמן זית ישראלי
1 כף דבש
1 כף רוטב סויה
מיץ מלימון אחד
1 שן שום כתושה
חצי כפית מלח + חצי כפית צ’ילי יבש חריף
3 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי מגורר

לצליית הדגים
4 יח’ פילה סלמון ללא עור
עלים מענף רוזמרין קצוצים
2 בצלים ירוקים קצוצים גס
1 לימון פרוס דק

אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל 200 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.מערבבים את השומר עם שאר החומרים בתבנית תנור ומכניסים לתנור ל 20-25- דקות עד שמתרככים ומשחימים קלות.
  • 3.בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב.
  • 4.מוציאים את השומר מהתנור ומעלים את הטמפ' ל 240- מעלות.
  • 5.מניחים את פילה הסלמון מעל השומר, מפזרים את הרוזמרין, הבצלים ופרוסות הלימון, ושופכים את הרוטב מלמעלה.
  • 6.צולים עוד 7-9 דקות ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל