ספרינג רול עם דג מאודה
מתכון של רון יוחננוב
ramile
רשימת מצרכים:
סלסלת אידוי
2 פילה דג
מלח / פלפל שחור
פרוסות גינגר
עלי כפיר ליים
בצל ירוק
ירקות – גזר, זוקיני, גמבה, כרוב אדום או לבן, , מלפפונים, , אבוקדו
עלי כוסברה, עירית, בזיליקום
1/2 סלסלה נבטים
1 פלפל צ’ילי טרי
1 כוס אטריות שעועית מבושלות
1 כף שמן
דפי אורז
לרוטב:
1 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
2 כפות סוכר חום כהה
6 כפות סויה
2 רוטב צ’ילי
2 כפות שומשום קלוי
4 כפות חומץ או מיץ לימון
מעט מלח
אופן ההכנה:
- 1.הכנת הדג - בקערה נערבב את כל מצרכי הרוטב טוב טוב עד להמסת הסוכר.
- 2.בסטימר במבוק (סלסלת אידוי) נסדר בתחתית נייר אפייה ונחורר אותו .
- 3.על הנייר אפייה נסדר בצל ירוק , פרוסות ג'ינג'ר , מקלות למון גראס ועלי כפיר ליים.
- 4.על הכל נניח את הדגים כשצד העור למטה .
- 5.את הסלסלה נניח על סיר שבו מים רותחים עד לגובה של 2/3 הסיר.
- 6.נאדה את הדג כשהסלסלה סגורה עם מכסה ועל אש גבוה במשך 10 דקות בלבד.
הרכבת הספרינג רול:
- 1.חותכים את כל הירקות לרצועות דקות
- 2.משרים את הדפי האורז במים ומניחים על משטח עבודה
- 3.מסדרים את הירקות עם עשבי התיבול ונתחי הדג מעל וסוגרים לרולים.
- 4.בקערה, מערבבים את הרוטב
- 5.טובלים ברוטב וזוללים